Select Page

Mevrouw Leemans is overleden

Mevrouw Leemans is overleden

‘Lenen bij mevrouw Leemans, is lenen bij een vriendin’. Het is een slogan die iedereen in Deurne wel al eens heeft gehoord.

Margareta Leemans begon in 1985 met een eigen financiële zaak ‘Leemans Kredieten’. Volgens haar dochter zag ze hoe mensen beschaamd waren om een krediet aan te vragen. Ze ging voor een andere aanpak, zonder loketten. Leemans koos ook voor het roze als dominante kleur van haar kantoor en ontwierp de slogan ‘Lenen bij mevrouw Leemans, is lenen bij een vriendin’ die ze zelf als reclamespot insprak. De kredietinstelling was oorspronkelijk gehuisvest op de Turnhoutsebaan maar verhuisde later naar de Herentalsebaan. Ondertussen is de zaak uitgegroeid tot een kantoor met 17 medewerkers.

Er is in sociale organisaties ook kritiek te horen op het bedrijfje. Leemans Kredieten leende nog geld aan mensen die geweigerd werden bij de banken. Waardoor kwetsbare mensen die al kredieten hadden, zich nog dieper in de schulden werkten. Margareta Leemans werd 88 jaar.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)