Select Page

Geen herbruikbare bekers meer voor jeugdverenigingen

Geen herbruikbare bekers meer voor jeugdverenigingen

De stad Antwerpen is gestopt met het gratis uitlenen van herbruikbare bekers. Districtsraadslid Steven Van Bockstal (Groen) betreurt dat. De argumentatie van de stad luidt dat de bekers de laatste jaren te weinig werden gebruikt. “Dat komt uiteraard door de coronacrisis.” zegt Van Bockstal misnoegd. En hij diende een voorstel tot motie in op de districtsraad.

Raadslid Van Bockstal motiveerde zijn voorstel met de vaststelling dat de stad zijn verenigingen verplicht zelf bekers aan te kopen, te huren of om drank af te nemen via een brouwer via wie ze dan ook herbruikbare bekers kunnen lenen, wat lang niet altijd de goedkoopste oplossing is. Van Bockstal: “Verenigingen worden dus opgezadeld met extra kosten. Dat is een jammere zaak want zij kunnen elke euro gebruiken voor hun werking, het onderhoud van hun lokalen of voor de zomerkampen. Huur van herbruikbare bekers zal mee opgenomen worden in de subsidies die verenigingen aanvragen voor evenementen en zo zal dus ook het district mee betalen voor de afschaffing van het gratis ontlenen van herbruikbare bekers.”

Het groene districtsraadslid kreeg een antwoord van districtsschepen voor milieu en feestelijkheden Philippe Van Acker (N-VA). Van Bockstal: “Ook de schepen zei dat de bekers niet veel meer werden ontleend en dat ze bij een brouwer konden worden besteld. Hij voegde eraan toe dat dat groepen zelf gewoon herbruikbare bekers kunnen aankopen.” De motie werd verworpen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 1°C
Wind: 16km/h NW
Humidity: 77%
Pressure: 1023.03mbar
UV index: 0

(advertenties)