Select Page

Verlichting in het Rivierenhof

Verlichting in het Rivierenhof

Door de energiecrisis hebben verschillende besturen besloten om het licht op het openbare domein uit te schakelen. Zo heeft de stad Antwerpen onder meer beslist om de verlichting in het Bisschoppenhofpark en Boekenbergpark uit te schakelen.

Omdat criminaliteit en angst gunstig wordt beïnvloed door aanwezigheid van straatverlichting, had provincieraadslid Jan Claessen (V.B.) graag geweten hoe het gesteld is met de verlichting in het provinciaal groendomein Rivierenhof. Hij kreeg antwoord van de bevoegde provinciaal gedeputeerde Mireille Colson (N-VA).

De provinciaal gedeputeerde: “Op de wegen waar openbare verlichting aanwezig is in het Rivierenhof, gaat de verlichting 7 dagen op 7 automatisch aan tussen 06u ’s ochtends en 23u ’s avonds en dit op basis van een lichtsensor. Zodra er voldoende daglicht is, schakelt de openbare verlichting uit. In geval van activiteiten in het Rivierenhof, buiten de standaard openingsuren, zet de domeinwacht manueel de openbare verlichting aan en weer af zodra de activiteit is afgelopen en alle bezoekers veilig het park hebben verlaten.”

Voor de parkings is er een ander verlichtingssituatie. Colson: “Op parking West staat de verlichting altijd aan maar werkt op basis van een lichtsensor. Bij voldoende daglicht schakelt de openbare verlichting uit. Op parking Oost is de verlichting aangesloten op de parkdreefverlichting en volgt dus hetzelfde principe. Op parking Zuid is geen openbare verlichting. De parking is gesloten buiten de openingsuren.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)