Select Page

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

De monumentale trap die naar de trouwzaal van het districtshuis leidt en de foyer bovenaan die trap. Dat in combinatie met trouwlustige koppeltjes die best wel wat zenuwachtig zijn. Het leidde tot een ingeving bij districtsraadslid Alain Hoeckx (N-VA).

Alain Hoeckx was een aantal jaren geleden werkzaam bij de burgerlijke stand in het districtshuis. Bovendien is hij een aantal maanden terug zelf in het huwelijksbootje gestapt. Hij weet wat een stressvol moment huwen wel is. Hoeckx: “Zeker wanneer er meerdere huwelijken aan de gang zijn is het even wachten en stijgt de spanning. ‘Zit mijn haar goed?’, ‘Hebben we de ringen?’, ‘Zijn de getuigen aanwezig?’, ‘Heeft iedereen zijn identiteitskaart bij?’…” Ondertussen doen de fotografen hun werk. Hoeckx: “Het logo van Deurne in neon is voor de meeste fotografen en koppels een nachtmerrie. Iets subtieler en romantisch zou bijvoorbeeld een grote spiegel kunnen zijn. Eentje waarin het koppel nog snel kan checken of ze er piekfijn uitzien en waar de fotograaf een mooi beeld kan maken via de reflectie. En met een ‘Dees is Wel Deurne’-touch in de vorm van een sticker op de spiegel of een passende hashtag zou het de branding van het district Deurne ook ten goede komen.”

Het raadslid stelde dan ook een schriftelijke vraag aan districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA), bevoegd voor communicatie en districtsschepen voor burgerlijke stand Freddy Lorent (O-VLD), bevoegd voor burgerlijke stand. Beide bestuurders reageerde al zeker enthousiast.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 2°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 75%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)