Select Page

Japanse trommels ondersteunen het applaus

Japanse trommels ondersteunen het applaus

‘s Avonds klinkt er in vele straten van Deurne en omstreken applaus. Soms zachtjes als er slechts enkele mensen aan de deur of het raam komen staan, soms uitbundig als bijna iedereen deelneemt. Het applaus is bedoeld voor die mensen die in tijden van crisis onze samenleving toch draaiend houden. Af en toe gebeurt het dat er zelfs een miniconcertje wordt gegeven, als een buur zijn viool, harmonica of trompet bovenhaalt.

In de Floralaan rolde de buren van nummer 5, Tinne en Bruno, hun taiko trommels buiten en ondersteunde het applaus met een sessie. Het geluid was straten ver te horen. Bruno en Tinne zijn aangesloten bij de taiko academie Araumi Daiko in Mortsel. Voor wie niet weet wat taiko is, gingen we even ons licht opsteken bij Tátake!-Taiko, een Belgisch professionele taikogroep: “Taiko is een Japanse vorm van drummen waarbij houding en beweging de grondslag vormen van de ritmes die getrommeld worden. De trommels zijn veelal heel grote drums die gemaakt worden van hout en runderhuiden. Hun lage doordringende klanken brengen een energie over die recht naar de buik gaat.”

www.araumidaiko.com 

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Daems

    Wanneer men de mensen in de zorg wil ondersteunen is het nog altijd de boodschap om afstand te bewaren.
    Handgeklap en met z n allen dicht opeen staan is nu net wat we NIET willen
    Niet slim bezig

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)