Select Page

District plant vier van acht bomen

District plant vier van acht bomen

Deze ochtend plantten districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) en districtsschepen voor groen Frank Vercammen (Vooruit) vier bomen. En er zullen er nog vier volgen. Met dank aan de Deurnenaren die zich inschreven voor de digitale nieuwsbrief.

In de Constant Jorislaan aan het Eksterlaar plantte het district vier bomen: een zomereik, een  meidoorn en twee haagbeuken. Het is de bedoeling dat op een lapje grond van 170 m2 een ‘tiny forest’, een minibosjes zal komen. Er zullen de volgende maanden nog een 500 struiken en bomen worden bijgezet. De vier bomen van vandaag zijn het resultaat van de inschrijvingen op de digitale nieuwsbrief van het district Deurne. Deze nieuwsbrief vervangt de driemaandelijkse seizoensbrochure. Het districtsbestuur had beloofd om voor de eerste vijfhonderd inschrijvingen vijf bomen te planten. Voor elke volgende schijf van vijfhonderd extra komt daar nog een boom bij. Intussen zijn er al 2079 abonnees, goed voor acht bomen. Er komen vijf bomen aan het Eksterlaar, twee op het Sint Fredeganduskerkhof en een aan de Tweegezusterslaan.

Volgens de districtsburgemeester is groen heel belangrijk. Sekeris: “Ik hoorde onlangs nog in een lezing van dokter Dirk Avonts dat mensen voor hun mentale gezondheid zicht moeten hebben op minimaal drie bomen op het publiek domein. En zou 30% van het district groen moeten zijn.”

Foto: districtsschepen Frank Vercammen (links) en districtsburgemeester Tjerk Sekeris (rechts) planten onder de deskundige leiding van de groendienst de eerste boom

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)