Select Page

Gluren bij de buren

Gluren bij de buren

maakt De nominatie van de woning Peeters op de Ter Rivierenlaan tot Het Schoonste Gebouw van de stad Antwerpen wordt door de ene toegejuicht en door de andere verketterd.

Het is een oud gezegde ‘De gustibus et coloribus non est disputandum’ of vrij vertaald ‘Over smaken en kleuren valt niet te twisten’. Maar in het geval van woning Peeters  lopen de meningen toch ver uiteen. Voor de ene is het huis Het Schoonste Gebouw van de hele stad, voor de andere is het, op de Antwerp Tower na, een ronduit lelijk gebouw. Het modernisme als bouwstijl wordt door niet iedereen omarmd. De stijl ontstond na de Eerste Wereldoorlog en is bepalend voor de 20ste eeuw. Het is een stijl waarbij het ornament wordt verlaten ten gunste van sobere, geometrische basisvormen en platte daken.  Een stijl die gebruik maakt van moderne materialen zoals gewapend beton en nieuwe technieken.

Voor wie de woning niet kent, geven we hier een inkijk. Dank zij de foto’s van fotograaf Lucid.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)