Select Page

Japanse kerselaars en boshyacinten

Japanse kerselaars en boshyacinten

De provincies Vlaams en Waals Brabant hebben het Hallerbos met een overvloed aan boshyacinten. En Limburg heeft dan weer zijn Japanse tuin met enkele honderden kerselaars. Beide provincies zijn erg trots en terecht. Maar Deurne heeft het Rivierenhof en combineert boshyacinten met Japanse kerselaars.

De Cornelissenlaan, de straat langsheen kasteel Sterkshof, telt 85 Japanse kerselaars. Ze staan momenteel in bloei. En verder door in het Rivierenhof, staat een hele plek vol met boshyacinten. In deze dagen van ophokplicht moet je zoveel mogelijk thuisblijven. Halle en Hasselt zijn niet onmiddellijk bestemmingen voor essentiële verplaatsingen. Maar je mag wel even een wandelingetje in de buurt maken. Dan is het Rivierenhof een aanrader. Let wel op: kijken mag, plukken of er doorheen lopen niet.

Gazet van Deurne heeft een voorstel voor het parkbestuur. De Cornelissenlaan is ontworpen als een laan met een dubbele bomenrij aan weerskanten. Per lijn zijn er 31 bomen. Dus zouden, er als de bomenpartij volledig zou zijn, 124 bomen moeten staan. Een aantal bomen hebben plaats gemaakt voor parkeerplaatsen of doorgangen naar het achterliggend park. Toch zouden er op een aantal legen plaatsen nieuwe bomen kunnen worden aangeplant. Dan zou de laan nog imposanter zijn.  Het is maar een idee.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 11km/h NW
Humidity: 87%
Pressure: 1016.59mbar
UV index: 0

(advertenties)