Select Page

Deurne zet sportieve prestaties 2022 in de kijker

Deurne zet sportieve prestaties 2022 in de kijker

Deurnese sporters en sportclubs die in 2022 een uitmuntende prestatie neerzetten, werden door het district en de sportraad gevierd. Tijdens de show, die in een urban jasje gestoken was, werden naast de Sporttrofee voor atleet en ploeg, ook de Trofee Vrijwilliger, G-sporttrofee en Jeugdsporttrofee uitgereikt.

Gisteren vond het ‘Gala van de Sporttrofee Deurne 2022’ plaats in De Klap. Deurnese sportploegen en individuele sporters die het afgelopen jaar een titel behaalden, werden in de bloemetjes gezet. Shorttrackster Hanne Desmet, van Ice Diamonds Antwerp, ging aan de haal met de ‘Sporttrofee’. Ijshockeyteam Antwerp Phantoms won de trofee van beste ploeg en de G-sporttrofee. De U13 van korfbalclub Boeckenberg sleepte de ‘Jeugdsporttrofee’ in de wacht.

Elke Brydenbach (N-VA), districtsschepen voor sport was tevreden dat na een intermezzo van drie jaar het sportief talent dat Deurne rijk is terug in de schijnwerpers kon worden gezet. Ze voegde er aan toe: “ We blikten op het gala ook vooruit op het komende jaar waar we de ‘urban sports’ extra in de kijker willen zetten.”

Hoofdprijzen voor Hanne Desmet en Antwerp Phantoms

Bronzen medaillewinnares op de Olympische Winterspelen, Hanne Desmet, won de Sporttrofee als atleet van het jaar. Hanne, lid van Ice Diamonds Antwerp, liet in februari 2022 Deurne blinken van trots met haar bronzen medaille op de 1000 meter shorttrack op de spelen in Beijing. Hanne Desmet is volop bezig met de voorbereiding van het WK shorttrack en kon daardoor niet aanwezig zijn op het Gala van de Sporttrofee Deurne. Ze had speciaal een videoboodschap ingesproken.

Het eerste herenteam van ijshockeyclub Antwerp Phantoms schonk hun club het mooiste verjaardagsgeschenk voor het 50-jarig bestaan: de landstitel en de Beker van Vlaanderen. Zij werden door de jury gekroond tot ‘ploeg van ‘t district’ en kregen de Sporttrofee voor ploegen.

Jeugdsporttrofee

De Jeugdsporttrofee werd uitgereikt aan de U13 van korfbalclub Boeckenberg. Zij wonnen de dubbel: de landstitel in zowel de zaal als op het veld.

Trofee Vrijwilliger

De Trofee Vrijwilliger werd uitgereikt aan Eddy Van Wesenbeeck. Dat sport niet altijd competitief moet zijn, heeft Eddy goed begrepen. Als vrijwilliger bij Okra Kronenburg Deurne organiseert Eddy al meer dan 15 jaar de wekelijkse fietsritten. Aan stoppen denkt hij voorlopig niet.

G-sportwerking

Dave Van Doorslaer is de allereerste para-ijshockeyer van Antwerp Phantoms Ijshockey. Afgelopen seizoen was zijn laatste als speler omwille van gezondheidsredenen. Samen met echtgenote Tamiko Van Hoydonck stonden zij aan de wieg van de internationale para-ijshockey Liga. Dave en Tamiko zijn ambassadeurs van de Antwerp Phantoms, van G-sport in het algemeen en van district Deurne. Zij werden door de Deurnse jury van sportclubs geëerd met de titel van G-sporters van het jaar.

Alle Deurnse ploegen en sporters met titels

Als afsluiter werden alle Deurnese ploegen en sporters die in 2022 een titel behaalde, op regionaal, provinciaal, Vlaams, nationaal of internationaal niveau, één voor één in de bloemetjes gezet:

 • atletiek: Antwerp Athletics, Beerschot Vrienden Atletiek Club, Brabo AC
 • bowling: Euro BC, KBC Bowling Team
 • ijshockey: Antwerp Phantoms
 • katapultschieten: Antwaarpse Katapultclub
 • kruisboogschieten: Kruisbooggilde Marnix
 • korfbal: Boeckenberg Korfbal Club, Blauw Wit
 • kunstschaatsen: Ice Diamonds Antwerp
 • mixed martial arts: Perfect Team MMA
 • shorttrack: Ice Diamonds Antwerp
 • taekwondo: Boucham Saïd Antwerpen en Deurnenaar Hasan Serkan
 • tafeltennis: Deurnenaren Marc Dussart en Ludwig Barbé
 • turnen: Silok
 • twirling: De Vredekring – De Roosjes
 • voetbal: Deurne OB, Kon. Rapid AC
 • wielrennen: Deurnenaar Sammy Cappaert

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)