Select Page

Spartaanse aprilse grillen

Spartaanse aprilse grillen

Zowel de maand April als onze Spartanen lieten afgelopen weekend hun grillen zien. Het weer was in sterk contrast met vorige week; koud, regenachtig en een strakke wind en ook de Spartanen bliezen warm en koud.

Vooraf was duidelijk dat, na de gemiste start met een 1 op 4, de dubbele confrontatie thuis met Mont-Saint Guibert Phoenix 2 overwinningen moest opleveren voor Spartans.

De druk was dus wel degelijk aanwezig en ook duidelijk merkbaar (ook op de tribune…).

In de eerste wedstrijd was de opdracht voor Spartans-starter Anderson Gerdel (4so) duidelijk. Phoenix onder druk houden en niet teveel weggeven. Spartans kwam snel op een 2-0 en 4-1 voorsprong tegen Phoenix-starter Jeremy Voets (1so). In de 5e inning echter, en na 2 hit-by-pitches, enkele hits en een aantal onbegrijpelijke en slordige missers van de Spartans-verdediging kwam Phoenix terug in de wedstrijd. Met een 4-3 stand na 5 innings lag de wedstrijd dus weer helemaal open.

Gelukkig deed de aanval deze keer wel zijn werk en zo nam Spartans opnieuw de controle over van de wedstrijd (7-3). Blijkbaar vonden enkele Spartaanse verdedigers het toch niet spannend genoeg en opnieuw enkele errors (Spartans zou er 6 (!) maken in de wedstrijd) later kwamen de zuiderburen een tweede keer terug in de wedstrijd (7-6). De 2 laatste innings zouden dus razend spannend worden…

Reliever Carlos Cortes ( 6so !) deed echter een prima job op de heuvel en kon de Phoenix-aanval in die 2 laatste innings stilleggen. Spartans scoorde in de 8e slagbeurt nog een run (8-6) en die zou de wedstrijd in een definitieve plooi leggen. Phoenix scoorde niet meer en zo was de noodzakelijke winst met veel vallen en opstaan dan toch binnen. Eindstand 8 – 6.

Zondag

De tweede wedstrijd, op Zondag, zag Spartans meteen op achterstand komen. Ondanks de zeer degelijke pitching van starter Alexis Marquez (6so) bleven de errors (alweer 4…) ook nu niet achterwege. Het gevolg, een tussenstand van 1-3 en dat zag er op dat moment in de wedstrijd niet echt hoopgevend uit. Phoenix-starter Robbe De Jong ( 6so) had degelijke controle over de Spartans-aanval en er was een solo homerun van Leonel Reina Viant nodig om de Spartanen terug in de wedstrijd te brengen (2-3).

Nog steeds was het lastig om een gaatje te vinden in de Phoenix-verdediging en reliever Jamie Flynn (3so) incasseerde slechts, met opnieuw een solo homerun dit keer van Nabil Tauil, de gelijkmaker in de stand (3-3).

Met een ultieme inspanning en enkele errors van Phoenix kon Spartans dan toch uiteindelijk het laken naar zich toe trekken en zo een gevreesde tie-break vermijden (4-3). De 4-3 overwinning was met bloed, zweet, tranen en errors uit de brand gesleept en de dubbele winst betekent dat nu met een 3 op 6 de statistiek er wat rooskleuriger uitziet. Eindstand 4 – 3.

Volgende week volgen alweer 2 thuiswedstrijden, zaterdag en zondag om 15u30, tegen Hoboken Pioneers. Enkele weken geleden werd nog kansloos op het veld van Pioneers verloren en het is dus, alweer, zaak om absoluut de 2 wins thuis te houden en zo het vertrouwen en de plaats in de rangschikking een boost te geven.

Pit De Bens

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)