Select Page

AZ Monica behaalt label voor kwaliteit en patiëntveiligheid

AZ Monica behaalt label voor kwaliteit en patiëntveiligheid

Gisteren kreeg Geert Smits, afgevaardigd bestuurder van AZ Monica, uit handen van Ellen Joan van Qualicor het Qmentum-label, een kwaliteitslabel.

Gisteravond ontving het AZ Monica na een grondige doorlichting het internationale Qmentum Global-kwaliteitslabel, waarmee het kan aantonen dat het veilige en kwaliteitsvolle zorg verleent vanuit een patiëntgerichte benadering. Ondanks de extra druk op de gezondheidszorg sinds de coronacrisis, het tekort aan personeel en de stijgende energiekosten, bevestigt de accreditatie dat het ziekenhuis hier blijvend in slaagt.

Om blinde vlekken in het kwaliteitssysteem te identificeren en ervoor te zorgen dat de organisatie continu verbetert, laat het AZ Monica zich regelmatig toetsen door een onafhankelijke externe partij. In december 2022 bezocht een team van auditoren van Qualicor Europe alle afdelingen in het ziekenhuis. Ze gingen in gesprek met medewerkers, artsen, patiënten en familieleden. Niet enkel de veilige zorg, maar ook de cultuur van continu verbeteren werd onder de loep genomen.

Concreet betekent het Qmentum Global-kwaliteitslabel dat de patiënt terechtkomt in een ziekenhuis waar kwaliteit en patiëntveiligheid gewaarborgd zijn, de patiënt centraal staat en waar voortdurend wordt gewerkt om zorg te verbeteren. Het label wordt toegekend voor een periode van vijf jaar. Het kwaliteitslabel geldt bovendien als een bewijs dat alle aan het ziekenhuis verbonden diensten een zeer goede kwaliteit leveren.

Foto: (vlnr) Ellen Joan van Qualicor en Geert Smits van AZ Monica

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)