Select Page

Een leuke activiteit om te bewegen

Een leuke activiteit om te bewegen

Sporting A lanceert de Antwan-wandelquiz in vier Antwerpse parken, waaronder het Boekenbergpark in Deurne. Op deze manier wil de stad gezinnen op een leuke en laagdrempelige manier aan het bewegen krijgen of houden in deze coronatijden.

Antwan is de sympathieke en sportieve mascotte van Sporting A die de jongste Antwerpenaars warm maakt voor sport en beweging. En om wandelen minder saai te maken, breidt hij aan een wandeling een quiz. Die quizwandeling vind je terug in vier stadsparken waaronder het Boekenbergpark. Er staan een startbord met uitleg over de quiz en 12 borden waar je telkens een sportvraag op terugvindt met Antwan in de hoofdrol. Als je aan elk bord de vraag juist oplost, vind je aan het einde van de wandeling een boodschap van Antwan van in totaal 12 letters.

Districtsschepen voor sport Elke Brydenbach (N-VA) is laaiend enthousiast: “Vaak gaat een nieuw jaar gepaard met goede voornemens. ‘Meer bewegen’ staat gegarandeerd in de top 3. We zijn dan ook zeer opgetogen dat Sporting A, juist nu, enkele unieke wandelingen lanceert. Ons prachtige Boekenbergpark is één van de 4 parken waar de Antwan-wandelquiz wordt uitgerold. Doorheen het park vind je enkele quizborden terug met daarop een QR code die gelinkt is aan de AntwanGo app. Trek die winterjassen, sjaals & mutsen aan & ga met het hele gezin de wandeling uitproberen. Een aanrader, dat kan ik u garanderen.”

Hieronder vind je de link naar de applicatie:

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)