Select Page

Opgemerkte koningen in buurt Vliegveld

Opgemerkte koningen in buurt Vliegveld

In de buurt Vliegveld zongen ‘drie koningen’ naar aloude traditie. Maar de koningen gisteren waren geen kinderen die graag wat snoep wilden. Het waren volwassenen die zich inzetten voor een bijzonder projectje.

6 januari is een dag waarop kinderen verkleed als de koningen uit het kerstverhaal rondtrekken. Ze bellen bij hun buren aan en zingen in ruil voor wat versnaperingen. De koningen die gisteren in de buurt Vliegveld hun ronde maakten, waren echter mensen van buurtgroep ’t Vliegerke en hun betrachting was om geld bijeen te zingen om het gelijknamige buurtblaadje financiële ademruimte te geven. Voorzitster Monique Peremans: “’t Vliegerke wordt maandelijks en gratis in 2000 bussen gestoken in de buurt tussen Vosstraat (Borgerhout) en Edward Van Steenbergenlaan (Deurne). We hebben inkomsten van lokale handelaars en krijgen ook een subsidie van district Deurne. Maar daarmee redden wij het niet. Vorig jaar hebben we een pralineverkoop gehouden. En dit jaar gaan we zingen.”

Een tiental buurtbewoners hadden zich uitgedost als Balthasar, Gaspar en Melchior. Er was zelfs een kameel. Via ’t Vliegerke was op voorhand bekend gemaakt waar ze halt zouden houden om te zingen. Het optreden viel in de smaak. Peremans: “We hebben een duizend euro verdiend. Daarmee kunnen we ons blaadje ook in 2022 laten verschijnen.” De voorzitster gaf nog mee dat wie ’t Vliegerke wil steunen, welkom is. Want als de vereniging wat reserve heeft, kan ze dit jaar ook een culturele activiteit organiseren.

Buurtgroep ’t Vliegerke: BE68 7895 2632 3634

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)