Select Page

Komt er een editie 2022 van De Quaye Werelt?

Komt er een editie 2022 van De Quaye Werelt?

Al verscheidenen jaren sloeg het grootste middeleeuwse re-enactmentevenement van de Benelux ‘De Quaye Werelt’ zijn tenten op in het provinciaal groendomein Rivierenhof. De voorbije jaren stak corona er een stokje voor. Maar nu las provinciaal raadslid Jan Claessen (V.B) op de website van het festival dat de locatie niet meer zou voldoen.

Het raadslid zou het zonde vinden, moesten de organisatoren van ‘De Quaeye Werelt’ ten gevolge van te beperkte ruimte een andere locatie moeten zoeken. Claessen had dan ook enkele vragen voor de provinciale deputatie: “Is er overleg geweest tussen de organisatoren van De Quaye Werelt en het provinciebestuur om het evenement in het Rivierenhof te houden. Kan de provincie voldoende ruime oppervlakte aan het festival bieden? Heeft de provincie financiële steun voorzien voor de voorbije coronaperiode?”

Jan Claessen kreeg antwoord van provinciaal gedeputeerde voor groendomeinen Jan De Haes (N-VA): “Er is nog geen aanvraag ingediend voor een editie in 2022. Een eerste gesprek met het district Deurne is voorzien op 21 september e.k.” Volgens de gedeputeerde voldoet normaliter het terrein dat ter beschikking wordt gesteld. En kan zelfs indien nodig de voormalige sportzone AKC/ATBS/Riviera in aanmerking komen voor de editie van 2022. Gedeputeerde De Haes besluit dat noch de provincie, noch het Rivierenhof of Provinciale groendomeinen regio Antwerpen steun hebben gegeven aan de organisator.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Rain Shower
06:4720:37 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 10km/h WNW
Humidity: 62%
Pressure: 1019.3mbar
UV index: 0

(advertenties)