Select Page

500 km fietsen voor overleden vriendin

500 km fietsen voor overleden vriendin

Deze middag kwam Elias Renard het Te Boelaarpark ingereden. Hij had er dan een fietstochtje van 500 km opzitten. Als eerbetoon aan een overleden vriendin.

In januari verongelukte Fien Teblick, een vrouw van 28 jaar en in verwachting van haar eerste kindje Rik, in een verkeersongeval, De echtgenoot en de familie van de vrouw werden toen opgevangen door het Berrefonds. Het nieuws van haar overlijden kwam eveneens hard aan bij haar vrienden. Een van die vrienden, Elias Renard, is een fietser die lange afstanden niet schuwt. Vorig jaar fietste hij de Long Race Home, een fietsuitdaging van de scouts, waarbij de deelnemers binnen 24 u van Luik naar Antwerpen moeten fietsen. Dit jaar ging hij voor een tocht van 500km en liet hij zich sponsoren voor het Berrefonds. Renard vertrok gisteravond om 18 u en kwam deze middag om 13 u het park binnen gedraaid. Een 50tal supporters stond hem op te wachten.

Ondanks de 500 km en het nachtje door fietsen, zag Elias Renard er vrij monter uit. De sportieve prestatie was rimpelloos verlopen. Renard: “Ik was wel blij dat ik werd begeleid door een volgwagen. In het eerste deel van mijn tocht lastte ik enkele pauzes van een vijftal minuten in. Maar dan was ik uit mijn ritme dus ben ik daarna blijven rijden. Als ik ongeveer 410 km had afgelegd heb ik het even moeilijk gehad. En meer op het einde had ik wat perikelen met de gps.” De laatste 50 km werd de moedige fietser begeleid door zes compagnons. Elias Renard zamelde 13000 euro in voor het Berrefonds.

Foto boven: Elias Renard bij aankomst in het park

Foto onder: de moedige fietser na zijn prachtprestatie

Foto helemaal onder: herdenkingsbord voor de betreurde Fien Teblick

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)