Select Page

Nieuwe tram rijdt in Deurne

Nieuwe tram rijdt in Deurne

Sinds enkele dagen rijden er nieuwe trams in Deurne. De tram werd ‘Stadslijner’ gedoopt en dendert vanaf nu samen met Hermelijn en de Albatros doorheen de stad.

De nieuwe trams zijn vervaardigd door de Spaanse tramfabrikant CAF en zullen op termijn een deel van de oude PCC-trams vervangen. Er zijn 58 toestellen besteld die in de loop van de volgende drie jaren zullen worden geleverd. Het gaat om 40 eenrichtingstrams en 18 tweerichtingstrams. De eerste negen trams werden ingezet op lijn 10.

Lijn 10 is de eerste tramlijn waarop de Stadslijners beginnen te rijden. Over afzienbare tijd volgt lijn 24. Lijn 10 mag de spits afbijten omdat het de tramlijn is waarop de praktische opleiding van het personeel plaats vond. Tramlijn 10 wordt geëxploiteerd vanuit tramstelplaats Deurne, van waaruit overigens ook tramlijn 24 wordt bediend.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)