Select Page

Liefde hangt in de lucht

Liefde hangt in de lucht

‘Love is in the air…’ zong John Paul Young in 1977. Het moet zijn dat de Australische zanger in de Gallifortlei heeft rondgewandeld. Want als er een straat is waar de liefde in de lucht hangt, dan is het wel hier. En nu nog meer dan ooit, want sinds enkele dagen is de kerstverlichting vervangen door tientallen rode hartjes.

Het is een actie van winkelvereniging Deurne Centrum. Voorzitter Alain Hoeckx vertelt: “De kerstverlichting wordt ieder jaar goed ontvangen door de inwoners en handelaars. Er zijn zelfs buurtbewoners die ons vragen of de verlichting niet permanent zou kunnen blijven hangen. En zo is het idee ontstaan om de sfeervolle lichtjes nog wat langer te houden. Het duurt nog tot de derde week van februari vooraleer de zon na 18u00 onder gaat. En laat februari nu net de maand van de liefde zijn met Valentijn, en dus hebben we de sterren vervangen door rode lichtgevende hartjes. Ze brengen letterlijke sfeer en liefde in het centrum van Deurne.”

Tal van handelaars versieren hun etalages en doen acties in het kader van Sint-Valentijn. Je kan de winkels van Deurne Centrum in volgende straten ontdekken: Gallifortlei, Turnhoutsebaan, Frank Craeybeckxlaan en Cogelsplein. “Iedereen is hartelijk welkom in Deurne Centrum”, voegt Tessa Mariën van confiserie Leonidas en tevens ondervoorzitter van de winkeliersvereniging er nog aan toe..

(Foto: Stefan Lambrechts)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)