Select Page

Struikelstenen krijgen een schoonmaakbeurt

Struikelstenen krijgen een schoonmaakbeurt

Vandaag zag je op verschillende plaatsen in de stad mensen struikelstenen, die her en der in de stoep zijn gelegd, schoonmaken. Deurnenaar Wim Kenis, coördinator struikelstenen Antwerpen, legt uit wat er gebeurde.

“Op 27 januari 1945 werd Auschwitz bevrijd. De dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot ‘Internationale dag voor de herdenking van de slachtoffers van de Holocaust’. Op initiatief van AMS (Association pour la Mémoire de la Shoah) gaan vrijwilligers op veel plaatsen aan de slag om de struikelstenen ter herinnering aan de slachtoffers te poetsen. Een leuk neveneffect van het poetsen van de stenen is dat je toch wel regelmatig wordt aangesproken door passanten die vragen stellen en hun waardering tonen voor de struikelstenen en het onderhoud ervan.”

Struikelstenen houden de herinnering aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog levend. Het zijn betonnen klinkertjes met bovenop een plaatje in messing met de naam van een van de talloze slachtoffers. Ze worden gelegd in het trottoir voor het huis waar de slachtoffers woonden.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)