Select Page

Deurnese arts wordt provinciaal voorzitter van de PVDA

Deurnese arts wordt provinciaal voorzitter van de PVDA

De PVDA heeft een nieuwe provinciale voorzitter: Anne Delespaul die tot nu toe arts was bij de huisartsenpraktijk De Bres in Deurne.

Anne Delespaul (33) werd verkozen als nieuwe provinciaal voorzitter voor Antwerpen op het provinciaal congres van de linkse partij. Ze woont in Antwerpen met haar vriend en dochtertje en werkte tot nu als huisarts in huisartsenpraktijk De Bres van Geneeskunde voor het Volk, een initiatief van de PVDA waar patiënten kosteloos naar de dokter kunnen. Delespaul is al altijd sociaal ingesteld: zo trok ze tijdens haar studies geneeskunde voor drie maanden naar Nicaragua om er te werken als dokter. Later vervolgde  ze haar opleiding in de groepspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Luik en sinds 2016 werkte ze in Deurne en was ze actief in de uitbouw van de PVDA-werkingen in Antwerpen.

De kersverse voorzitter motiveert haar keuze om de stethoscoop even aan de haak te hangen: “Als huisarts zie je elke dag patiënten met vragen en moeilijkheden die je niet binnen de vier muren van je kabinet kan oplossen. Van polsproblemen door een te hoog werkritme aan de band tot angststoornissen als gevolg van dagdagelijks racisme. Je kan dan wel pijnstillers of psychotherapie voorschrijven, maar ik wil vooral de oorzaken van die problemen aanpakken. Daarom ben ik al jaren ook actief bij de PVDA en wil ik dat engagement nu nog een stap verder brengen.”

Foto: dokter Anne Delespaul

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)