Select Page

Veel volk om in ijskoud water te springen

Veel volk om in ijskoud water te springen

Vandaag hielden de Deurnese IJsberen hun jaarlijks winterzwemfeest. Leden mogen dan iemand uitnodigen om het winterzwemmen eens uit te proberen. Een aantal bevriende verenigingen sprongen ook in het water.

Het was gezellig druk bij de IJsberen in het Boekenbergpark. Het winterfeest trok veel volk. Naar jaarlijkse gewoonte kwamen ook een aantal verenigingen even genieten van het ijskoude water. En koud was het. De luchttemperatuur bedroeg 0,6 graden en het water zelf bleef met 3,8 graden een ietsepietsie boven bevriezing tot ijs. Presentator van dienst was Walter Verbruggen.

Bij de verenigingen zaten een aantal sportclubs zoals Antwerp Athletics, Royal Antwerp Badminton Club, Baseball Spartans of SAVA damesvoetbal. Ook collega berenclubs van verder weg zoals de Brugse IJsberen en IJsberen Boom. Maar eveneens verenigingen die die je niet onmiddellijk in een ijskoude zwemvijver zou verwachten zoals de (oud)scouts van Hemiksem, Wijnegem en Vremde, jeugdzorg Emmaüs Antwerpen en de snorrenclub van Antwerpen. Al had die laatste vereniging een hoog walrussengehalte. Ook districtsschepen voor Sport Elke Brydenbach (N-VA) dook met enkele partijgenoten in het water. En tenslotte was het de beurt aan het bataljon artillerie uit Brasschaat. De stoere jongens en meisjes poseerden naderhand  nog even in ware chippendalesstijl.

Na de zwembeurt kregen de moedige zwemmers een kommetje soep aangeboden om weer op te warmen. Al verkozen sommigen iets vuriger.

Foto boven: Het bataljon artillerie uit Brasschaat

Foto onder: de ene warmde zich aan soep, de andere aan een borreltje

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)