Select Page

De Lijn waarschuwt voor oplichting per mail

De Lijn waarschuwt voor oplichting per mail

Vervoermaatschappij De Lijn vestigt de aandacht op een valse promoactie ‘Ontvang een De Lijn-pas van €50’.

De Lijn waarschuwt voor een valse mail die mensen wil oplichten. Daarin wordt gevraagd om een aantal gegevens te bezorgen. Vervolgens zou je  een ‘De Lijn-pas’ van €50’ euro ontvangen. De vervoermaatschappij benadrukt dat dit een valse mail is. Ze vraagt om niet op de link te klikken en de mail te rapporteren bij Safeonweb.

Woordvoerster Inge Debruyne verduidelijkt: “Het gaat waarschijnlijk om internetoplichters. Wie de mail krijgt, kan hem best doorsturen naar verdacht@safeonweb.be. Meer informatie over phishing en tips om dit te voorkomen is te vinden op www.safeonweb.be.”

Meerdere fouten in afbeelding

Inge Debruyne benadrukt dat promotieacties van De Lijn alleen verlopen via haar eigen kanalen. De afbeelding bevat ook verschillende fouten. Het afgebeelde voertuig is geen lijnbus, Lijnkaarten van 50 euro bestaan niet en de afgebeelde chipkaart wordt alleen gebruikt voor abonnementen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 11km/h NW
Humidity: 87%
Pressure: 1016.59mbar
UV index: 0

(advertenties)