Select Page

Vandalen betrapt in kasteel Ertbrugge

Vandalen betrapt in kasteel Ertbrugge

Een patrouille van de politie stuitte op een groepje jonge vandalen. Zij waren in het domein kasteel Ertbrugge binnengedrongen.

De wijkteams van de regio Oost organiseerden vrijdag een gerichte controleactie. Tijdens toezicht in het Ertbruggebos hoorden agenten dat er in de stallen van het kasteel mensen aanwezig waren. Ze konden ook horen dat er ramen werden stuk gemaakt door het gooien van stenen. De politieagenten konden ter plaatse vijf jongeren, waaronder drie minderjarigen, onderscheppen. Eén van hen had een verboden wapen op zak, een andere een gebruikershoeveelheid drugs. Kasteel Ertbrugge is vorig jaar gekocht door Paul Gheysens, in Deurne ook nog gekend als de voorzitter van Royal Antwerp Football Club. De nieuwe kasteelheer zal zelf niet in Ertbrugge komen wonen. Het kasteel zal worden verhuurd als kantoorruimten.

Tijdens de actie werden ook 35 verkeersovertredingen beboet, een voertuig en twee bromfietsen werden in beslag genomen en een sluikstorter werd op heterdaad betrapt. En gisteren werden tijdens een gelijkaardige actie vier lachgasflessen en een verboden wapen in beslag genomen en werden er nog eens 20 verkeersovertredingen bestraft.

(Foto: Tijl Vereenooghe)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)