Select Page

Klanken van troost

Klanken van troost

Een opgemerkte gebeurtenis van het voorbije weekeinde was de deelname door harmonie Ontwaking aan ‘Fermate’, een moment van muzikale verbondenheid, georganiseerd door VLAMO, de Vlaamse muziekfederatie.

Op het tijdelijke pleintje op de Frank Craeybeckxlaan, ter hoogte van het Scheppersinstituut, brachten muzikanten van Harmonie Ontwaking het muziekstuk ‘Circles of Consolation’. Op datzelfde moment werd op honderden plaatsen in Vlaanderen ditzelfde stuk gespeeld. Als een eerbetoon aan de coronaslachtoffers maar ook als een moment van muzikale verbondenheid tussen muzikanten die al maandenlang niet meer kunnen spelen.

Voor harmonie Ontwaking was er nog een extra reden om dit stuk te spelen. Voorzitter Ronald De Weger vertelt waarom: “We hebben Circles of Consolation ook opgedragen aan onze medemuzikant Jef Van Nuffelen die vorige week is overleden. Jef speelde decennia lang de grote trom. Daarvoor blies hij op de klaroen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)