Select Page

Luchthaven Antwerpen blikt tevreden terug op 2022

Luchthaven Antwerpen blikt tevreden terug op 2022

Luchthaven Antwerpen heeft er een goed jaar opzitten. De luchthaven verwelkomde meer passagiers dan in 2021 en bijna 80% van het pre-coronajaar 2019. Ook de business en private aviation groeit.

In totaal verwelkomde de luchthaven vorig jaar 239.500 passagiers, een stijging van 63% ten opzichte van 2021 en 79% van het aantal reizigers van in 2019. “Wij hopen om tegen 2025 jaarlijks meer dan 310.000 passagiers te halen. De opstart van de route naar Bolzano met SkyAlps en van de vluchten naar London City met Luxair in januari moeten hiertoe bijdragen”, zegt CEO Eric Dumas, CEO van Luchthaven Antwerpen: “Ook de grotere en zuinigere toestellen die TUI fly in 2023 in gebruik zal nemen moeten meer reizigers aantrekken. Verder blijven we inzetten op route development en hopen wij de maatschappijen te kunnen overtuigen om van en naar Antwerpen te vliegen.” In 2023 kunnen reizigers naar elf bestemmingen vliegen. Daar zorgen vier luchtvaartmaatschappijen voor: TUI fly, ASL Fly Executive, SkyAlps en Luxair.

Het business segment zit met een groei van 7% eveneens in de lift. “De  markt heeft een snel herstel gekend na de coronapandemie. Dankzij de maatschappijen die privéjets inzetten zoals FlyingGroup, ASL Group en The Aviation Factory bloeit de business/private luchtvaart in Antwerpen als nooit tevoren”, zegt CEO Eric Dumas. Dit segment blijft net onder het niveau van 2019. Dat wijt communicatieverantwoordelijke Tom Rutsaert aan de werkzaamheden aan de runway waardoor de luchthaven vijf weken gesloten bleef.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)