Select Page

Bewoners krijgen huisvuil van de buurt in hun voortuin

Bewoners krijgen huisvuil van de buurt in hun voortuin

Het voortuintje van de woning op de hoek van de Van den Hautelei en de Theo Van den Boschstraat wordt gebruikt als aanbiedplaats voor huisvuil vanuit de buurt. Dit tot ergernis van de bewoners van de woning daar.

Christiane Aerts woont op de Van den Hautelei, op de hoek met de Theo Van den Boschstraat. In de Van den Hautelei komt de reinigingsdienst het huisvuil ophalen. In de Theo Van den Boschstraat daarentegen moeten de bewoners gebruikmaken van een sorteerstraatje. En dat vindt blijkbaar niet iedereen daar een gemak. Een aantal mensen verkiezen de ophaalmomenten en zetten daarom hun huisvuil op de hoek van de straat, voor het huis van Christiane Aerts en haar medebewoners. Ja, tot in het voortuintje wordt het vuilnis gedeponeerd. De bewoners zijn het beu, Aerts legt uit waarom: “Het vuilnis wordt slordig neergepoot, vaak ook afval dat niet wordt opgehaald. En het ligt daar soms al dagen voor de ophaling bij ons in de straat.”

De bewoners hebben al meerdere keren contact gehad met het district en stedelijke diensten maar dat heeft volgens hen nog geen zoden aan de dijk gebracht. Aerts: “Wij hebben zowat alle diensten hierover aangesproken, maar zonder resultaat.” En dan besluit de vrouw moedeloos: “Dat is al zes jaar bezig. Waar kan ik nu nog meer klachten indienen? Mijn mailbox zit vol maar men doet niets.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)