Select Page

Kasteel Boekenberg herbergt nu ook een eetcafé

Kasteel Boekenberg herbergt nu ook een eetcafé

Kasteel Boekenberg staat te koop. Intussen kunnen mensen die tijdelijk onderdak zoeken gebruik maken van de ruimten.

Wendy Donckers en Lins Mommens zijn de bezielers van het FLOW yoga- en welzijnscentrum in de Karel Govaertsstraat in Deurne. Je kan er terecht voor groepslessen yoga, meditatie, relaxatietherapie of voor een massage. Maar er ontbrak iets. Wendy Donckers vertelt: “We hebben beiden al eerder in de horeca gezeten. En we wilden eigenlijk wel iets doen rond gezond eten. Maar in het pand dat we nu betrekken is daar geen ruimte voor. Toen een vriendin een artikeltje toonde over de tijdelijke invulling van het kasteel hier, zijn we gaan nadenken.” De twee nieuwe kasteelvrouwen besluiten dan een stap verder te zetten en een tijdelijk eetcafé te openen. Donckers: “Er waren nog andere geïnteresseerden om een zaakje op te starten. We moesten ons concept op papier zetten. En voilà, sinds maandag zijn we begonnen met FLOW café.”

Flow wil naar eigen zeggen “een warme ontbijt- & lunchplek zijn, in de geweldige setting van het sprookjesachtige Boekenbergpark”.  Donckers: “Wij hebben geen missie om de wereld te bekeren tot het vegetarisme. Maar wij maken graag lekkere vegie gerechten klaar. De kaart is eenvoudig: soep, salades, flat bread, belegde boterham, een schotel zoals vegetarische vol-au-vent,…” FLOW café verwelkomt zowel buren als parkbezoekers. Met een speeltuin in het park zijn ook gezinnetjes met kinderen welkom. Donckers: “Het is een buurt waar veel jonge mensen komen wonen. Eigenlijk mikken wij op de mensen die gezond eten belangrijk vinden.”

FLOW café, Boekenbergpark, ma-zat 9-16.30u. zon 9-14u. feestdagen gesloten.

Foto: (vlnr) dochtertje Livia, Wendy Donckers, Lins Mommens

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Mostly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 70%
Pressure: 1015.24mbar
UV index: 1

(advertenties)