Select Page

Leerlingen van Andromeda krijgen VIP ontvangst bij Suske & Wiske

Leerlingen van Andromeda krijgen VIP ontvangst bij Suske & Wiske

Op 23 november ll. brachten Suske en Wiske een bezoek aan de leerlingen van klas 4A van basisschool Andromeda in Deurne Zuid. En gisteren trokken de scholiertjes naar Kalmthout, op tegenbezoek bij Suske en Wiske.

Jaarlijks bezoeken duizenden schoolkinderen tussen 8 en 12 jaar de interactieve striptoer in het Suske en Wiske museum in Kalmthout. Ze leren wat de ingrediënten zijn voor de creatie van een boeiend stripverhaal. Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van het museum kregen klassen uit het lager onderwijs de kans deel te nemen aan een wedstrijd. De kinderen moesten aan de slag gaan met het thema ‘Het Suske en Wiske Museum over 25 jaar’.

En de winnaar komt uit Deurne

De jury duidde de leerlingen van klas 4A van Andromeda Deurne als winnaar aan. Zij maakten een maquette met een rollercoaster die je van de ene museumruimte naar de andere brengt. Via een videoboodschap lichtten enkele leerlingen nog toe dat je in 2048 een stripverhaal kan maken in de ontwerpkamer, waarin je achteraf in een 10D ervaring met een treintje het verhaal zelf kan beleven. Hun originele idee en creatieve uitvoering sloot het best aan bij de opdracht en de visie van het museum. Het werk is nog tot aan de krokusvakantie te bewonderen in de inkomzone van het museum.

27 VIP’s

 Als beloning kregen zij in november de volledige Suske en Wiske-collectie in de klas overhandigd. Gisteren waren de 27 leerlingen VIP gasten in het Kalmthoutse Museum. Na de interactieve striptoer ontmoetten ze tekenaar Luc Morjaeu en scenarist Peter Van Gucht. Die vertelden aan de hand van voorbeelden en tekeningen hoe een strip wordt gemaakt. De kinderen waren erg enthousiast en stelden honderduit vragen. Tenslotte was er ook nog tijd voor wat handtekeningen en een groepsfoto.

Foto: de 27 leerlingen, hun leerkrachten en tekenaar Luc Morjaeu en scenarist Peter Van Gucht.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)