Select Page

Sportoase bouwt chloorarm zwembad in Deurne

Sportoase bouwt chloorarm zwembad in Deurne

Op 1 oktober start Sportoase met de bouw van het nieuwe bovenlokale zwembad op Ruggeveld. En het wordt een chloorarm bad. Dat wist ATV te vertellen.

Sportoase gaat een zwemcentrum op Ruggeveld bouwen en uitbaten. De werkzaamheden starten op 1 oktober en duren twee jaren. Maar het wordt geen bad zoals alle andere. Nieuwsanker Lynn Gilot van ATV weet meer: “Het zal een chloorarm bad zijn. In zo’n zwembad zit maar een kwart van de normale hoeveelheid chloor. Dat moet ervoor zorgen dat je geen last meer hebt van nevenwerkingen van chloor zoals rode ogen, huidirritatie of de geur die in je haar blijft hangen. Wel wat voordelen dus en de bouw van zo’n chloorarm zwembad blijkt ook niet meer te kosten. Het zwembad aan de Ruggeveldsite moet voor Sportoase het eerste zwembad van de nieuwe generatie worden. Ze willen er ook alle nieuwe technieken op het vlak van energiebesparing en warmterecuperatie gebruiken.”

Sportoase haalt zijn mosterd in Dilbeek. In het plaatselijke zwembad werkte de directeur een andere waterbehandeling uit. Om de chloor tot een kwart te kunnen terugbrengen, werden er aan de bestaande installatie drie onderdelen toegevoegd: een cel voor koperionisatie, een voor UV-behandeling en een zuurstofcel voor de oxidatie, met elk hun regelaar voor de sturing. De gecombineerde werking van die drie voldoet om ziektekiemen onschadelijk te maken. Het Vlaamse Agentschap Zorg & Gezondheid heeft de Dilbeekse aanpak goed bevonden. En Sportoase gaat die nu aanwenden in Deurne.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)