Select Page

Nieuwe lijn naar Italië is ingevlogen

Nieuwe lijn naar Italië is ingevlogen

Gisternamiddag landde de eerste vlucht van SkyAlps vanuit Bolzano (Italië) op de luchthaven van Deurne. Het vliegtuig werd met een watersaluut door de luchthavenbrandweer verwelkomd.

In de terminal werden de aankomende en vertrekkende passagiers verwelkomd door luchthavencommandant Wim Verbist en Stephen Marnef (Station Manager SkyAlps). Wim Verbist: “Antwerp Airport wil tegen 2025 jaarlijks meer dan 310.000 passagiers verwelkomen. Vandaag zijn we al op de goede weg. Na twee moeilijke jaren verwelkomden we dit jaar opnieuw iets meer dan 240.000 passagiers. Dat is een stijging van 70% in vergelijking met vorig jaar. De opening van deze nieuwe route is dan ook fantastisch nieuws.” Stephen Marnef voegde daar aan toe: “In minder dan twee uur vlieg je van Antwerpen naar Bolzano. En dat drie keer per week”.

Nog geen uur later vertrok de eerste vlucht richting Bolzano. Aan boord zaten zo’n veertig reizigers. “We zien vandaag al een mooie bezetting voor de eerste vlucht. We hebben er het volste vertrouwen dat dit aantal de volgende weken nog zal toenemen.” besloot Verbist.

De vluchten worden uitgevoerd met een De Havilland Dash DHC-8-Q400 dat plaats biedt aan 78 passagiers. Het is een zeer zuinig toestel. Met een verbruik van 2,3 liter brandstof per passagier per 100 kilometer, ligt het verbruikt en de CO2 uitstoot maar liefst 40% onder het Europese gemiddelde. De Italiaanse maatschappij maakt het ook mogelijk om je CO2-uitstoot te compenseren bij het maken van een boeking.

(Foto: Jonas Evrard)

Name Goes Here

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)