Select Page

Bomen in het Te Boelaarpark worden gekapt of gesnoeid

Bomen in het Te Boelaarpark worden gekapt of gesnoeid

De voorbije dagen werd er gekapt en gesnoeid in het Te Boelaarpark. Wim Jacobs die er voorbijfietste, schrok van de omvang van de snoeibeurt.

Wim Jacobs, bio-ingenieur en bedrijfsleider van een tuinaanlegbedrijf, rijdt regelmatig langs het te Boelaarpark. Toen hij de groenwerkers de voorbije dagen aan het werk zag, was hij verbolgen: “Er ging toen ik voorbijfietste een mastodont van een esdoorn tegen de vlakte. Een naburige beuk, tot enkele dagen geleden in perfecte gezondheid, was reeds meer dan drie vierde van zijn kroon kwijt.”

We steken ons licht op bij Michiel Delagrange. Hij is de verantwoordelijke van de groendienst in Deurne en wil wel even informeren bij de buren in Borgerhout. Wat later antwoordt hij: “De gevelde bomen waren dood of onveilig door aantasting van parasitaire houtschimmels. Het gaat voornamelijk om Robinia.” Wim Jacobs kijkt bedenkelijk: “Wat ik zag waren zeer duidelijk esdoorn en beuk.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

4 Comments

 1. MIE

  En ondertussen maar greenwashen met een actie dat ze bomen zullen planten als ge inschrijft op de mailinglijst van het district … . Er is in het Deurnens groenbeleid nog wat mentaliteitswijziging nodig me dunkt ….

  Reply
 2. Eddy Goens

  Als die man toevallig er niet toen was langs gereden, zou dan het district Borgerhout (of is het nog net dat hoekje dat in Deurne ligt?) zijn weggekomen met een ‘illegale houtkap’? Kan journalist Defillet daar niet wat dieper op ingaan? Als dit zo zou zijn, of indien er een fout gemaakt is, moet men toch iemand hiervoor verantwoordelijk kunnen houden, niet?
  Of laten we dit maar weer passeren?

  Reply
 3. Mark

  En de nieuwe grindweggetjes hadden ze in passant ook kapotgereden… al lijken die vandaag wel hersteld.

  Reply
 4. Anti nazi

  Heel Antwerpen en zeker omgeving Borgerhout en Deurne zijn Nazi wijken aan het worden. Overal parkeerwachters om geld te snokken, valse beloftes door de heersende politiekers, en vooral veel schone schijn. Ik ben een gefrustreerde bewoner in Borgerhout en ik schuif binnekort door naar het platteland na hier van kleins af te vertoeven. Ik vertrek niet door de bevolking, wel door het wanbeleid. Verdoken Nazi’s zijn het, en noem mij maar een spekker. De waarheid mag gezegd worden.

  Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)