Select Page

Het ongelooflijke verhaal van Margot

Het ongelooflijke verhaal van Margot

Wanneer Margot in het Rivierenhof beslist om niet naar huist te fietsen, maar nog even haar grootvader gaat bezoeken, beseft ze niet dat deze ingeving van het moment haar leven een totaal andere wending zal geven.

Margot is een 23-jarige meid die haar eindexamens heeft afgelegd en voor ze het echte leven wil aangaan, nog een reis om de wereld wil maken. Ze heeft niemand hierover ingelicht want haar ouders leiden hun eigen leven. Voor ze het vliegtuig zal nemen, wil ze nog eens langs haar grootvader. Als ze zijn kamer in het woonzorgcentrum binnengaat, botst ze op een oude bekende. Haar grootvader ligt op de grond, maar nog voor ze kans krijgt iets te vragen, grijpt de bezoeker haar bij de hand en sleurt haar mee naar buiten. Het is een oud-klasgenoot, een jongen van Albanese origine, die op zoek is naar het goud dat de inzet was van een omkoopschandaal in het voetbal. De grootvader van Margot, die in zijn jonge jaren doelman was bij de Kroatische voetbalploeg Dinamo Zagreb was hierbij betrokken. Tijdens de finale van de Europese beker voor bekerwinnaars tegen Real Madrid bleek dat de wedstrijd was gefikst. De uitkomst was echter niet wat was afgesproken en het beloofde goud is sindsdien zoek. Dan volgt er een ongelooflijk en spannend avontuur met een apotheose die je als lezer niet ziet komen.

Een Grieks klassiek drama in een modern jasje

Deurnenaar Peter Thiessen studeerde letterkunde en schreef al uiteenlopende scenario’s. Van 2015 tot 2019 was hij verantwoordelijke voor de Belgische branche van de sportzender Eleven Sports. Met ‘Margot’ schreef Thiessen zijn eerste boek, geïnspireerd op feiten die in de sportwereld voorvallen. Het werd een thriller die soms de verbeelding tart. De schrijver lacht als we hem die overweging voorleggen: “De voorbije jaren heb ik dagelijks contact gehad met sportjournalisten. En ik heb tweemaal aangeschoven aan een etentje met voetbalmakelaars en clubdirigenten. Ik heb zaken gehoord die de kranten niet halen. Maar neem van mij aan dat in de sport de realiteit de fictie vaak overtreft. 90% van wat ik aanhaal in mijn boek is gebaseerd op waar gebeurde feiten.” Op de vraag of het einde niet te zwaar is, antwoordt Thiessen dat hij zich gebaseerd heeft op een Grieks klassiek drama waarin dit soort van thema’s aan bod komen.

Het boek is een aanrader voor wie op wintervakantie vertrekt en een (ont)spannend boek in zijn koffer wil steken. En er is goed nieuws voor wie na ‘Margot’ nog meer van Peter Thiessen wil lezen. Zijn tweede boek ‘Julien’ is op komst en ondertussen werkt hij aan een derde boek ‘Olaf’. Thiessen: “Ik werk steeds vanuit eenzelfde systeem: een thriller waarvan de plot wordt beschreven vanuit een hoofdpersonage die het avontuur beleeft. En niet vanuit de politie of detective die de zaak moet oplossen.”

‘Margot’ van Peter Thiessen. Uitgeverij Horizon. ISBN 9789492958549.

(Foto: Hanne Billie Thiessen)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)