Select Page

Geen keerlus, wel doortrekken van de tram

Geen keerlus, wel doortrekken van de tram

Gistermorgen daagden op het Vosplein, ondanks een druilerige regen, ruim 70 mensen op voor een bijeenkomst over de tramkeerlus aan de Sint Jozefkerk in Deurne Zuid. De vergadering was georganiseerd door de lokale PVDA-afdelingen van Deurne en Borgerhout.

Het Deurnese districtsraadslid Manal Toumi bestempelde het plan om een nieuwe keerlus aan te leggen als een ‘zot plan’. De oplossing is volgens haar eenvoudig. Toumi: “Trek tram 9 door naar Deurne Noord en laat tram 4 naar Silsburg rijden. Verkwansel geen miljoenen euro’s in een nutteloze keerlus maar investeer dat geld in deftig openbaar vervoer.” Borgerhouts districtsschepen Ben Van Duppen voegde er aan toe: “Het stadsbestuur probeert de discussie af te blokken door te zeggen dat alles al is beslist, maar ze voelen goed aan dat die keerlus geen draagvlak heeft in deze buurt.”

Er waren ook enkele getuigenissen uit de buurt. Buurtbewoonster Ingrid Bakkers zat met enkele fundamentele bedenkingen: “Als je vragen stelt naar concrete realisaties, krijg je steeds verschillende antwoorden. Alsof de betrokken personen het zelf ook niet echt weten. De ingang van Te Boelaarpark aan de Cruyslei-Gitschotellei zou verdwijnen en een nieuwe ingang komt dan verder door richting zomerbar. Maar ook daarover blijven antwoorden vaag. Idem dito voor het vernieuwde kruispunt aan de Sint Jozefkerk. Daar gaat meer verkeer langskomen. Opnieuw verschillen antwoorden hier telkens weer.” Charlotte Willemsen wees dan weer op het lot van de handelaars in de buurt en de markt die zal verdwijnen.

Onder de aanwezigen was Erik Heylen van TTB (TreinTramBus). Hij ziet met lede ogen de ontwikkelingen bij het openbaar vervoer aan: “Er is een malaise bij De Lijn, vandaar dat ze ook geen chauffeurs meer vinden. Het inkorten van lijn 4 betekent concreet minder trams die nodig zijn. Het gevolg is een tram 9 die op de spitsuren overvol zit. Komt daar nog eens bij dat tram 9 op een vakantieregeling rijdt. Eveneens bedoeld om minder trams in te zetten. En dan valt er geregeld nog wel eens een rijtuig tussen uit.” Zijn advies is om tram 9 naar Deurne Noord te laten rijden en die koppelen aan lijn 5 zodat er een districtenroute ontstaat. En tram 4 zou dat naar Silsburg kunnen bollen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)