Select Page

De luchthaven van Deurne krijgt een luchtvaartthemapark als buur

De luchthaven van Deurne krijgt een luchtvaartthemapark als buur

Captain Jack, een project van Jack Schoepen, is door de Vlaamse regering geselecteerd voor de ontwikkeling van een luchtvaartthemapark aan de luchthaven van Deurne.

De gesprekken voor het project Captain Jack zijn opgestart. Die zouden moeten leiden naar een indoor luchtvaartrecreatiepark waar pret, sport, cultuur en interactieve experimenten hand in hand gaan. Er zijn carrousels, maar eveneens een zeppelin, kinderen leren een vliegtuig besturen in een vluchtsimulator of klimmen in de controletoren. Jack Schoepen, zoon van wijlen Bobbejaan Schoepen, legt uit: “De bezoekers spelen de hoofdrol in de luchthaven van hun dromen. Al ravottend door het park krijgen ze inzicht in de technieken uit de luchtvaart en steken ze iets op over de luchtvaartgeschiedenis.”

Naast de attracties staan interactieve opstellingen die illustreren welk wetenschappelijk fenomeen of welke technologische toepassing gebruikt wordt in de attractie. De experimenten en attracties zijn opgebouwd volgens de evolutie van de luchtvaart: van de eerste pogingen om te vliegen en de eerste vliegeniers tot de nieuwste vliegtuigen op zonnepanelen. Jack Schoepen: “Interactieve opstellingen vertellen over de vliegende toestellen die Leonardo da Vinci schetste, over de gebroeders Wright en Montgolfier, de pioniersvluchten van Amelia Earhart en over andere hoogtepunten van de luchtvaart.” En er is ook een restaurant.

Ook sport en cultuur hebben er een plaats

Op het terrein wordt de Sky Tower rechtgetrokken, een educatieve toren van 45 meter hoog. Het is een educatief centrum rond luchtvaart voor volwassenen en jongeren vanaf twaalf jaar. Er is een multifunctionele zaal voorzien voor dans, toneel, zang, acrobatie en musical. En er komt een viersterrenhotel Aerotel met zwembad en wellnesscentrum. In een windtunnel kan je aan indoor skydiving doen en er is een klimruimte waar je onder meer een parachutesprong kunt simuleren.

Captain Jack wil eveneens twee jumbojets of Boeing 747, het toestel dat vanaf 31 januari ll. niet meer wordt gefabriceerd, opstellen. Jack Schoepen: “De ene wordt ingericht als hotel: het Jumbotel, de andere krijgt verschillende vergaderruimtes: Jumbobizz. In het Jumbotel kan je overnachten, Jumbobizz biedt dan weer kantoorfaciliteiten.”

Tienjarenplan

Het nieuwe themapark zou worden opgetrokken op terreinen van de luchthaven, in de hoek gevormd door de Krijgsbaan en de fietsostrade Deurne-Lier. Er zijn nog best wat obstakels te overwinnen, zoals bouwvergunningen, mobiliteitsstudies en omgevingsvergunningen. Ook daar hebben de ontwerpers al aan gedacht. Een van de pistes voor de mobiliteit is het bouwen van een monorail tussen het themapark en het treinstation Oude God. Captain Jack hoopt de spade in de grond te steken in 2024 en voorziet dat het project in 2034 helemaal zal zijn gerealiseerd.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Rain Shower
06:4720:37 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 10km/h WNW
Humidity: 62%
Pressure: 1019.3mbar
UV index: 0

(advertenties)