Select Page

Advent 2022

Advent 2022

In deze periode van het jaar ervaren we sterk de afname van het licht en de warmte doordat de kracht van de zon op het noordelijk halfrond afneemt. Nog vier weken en het is winterzonnewende. De dagen zijn kort en de nachten lang. Het is aftellen naar het lengen van de dagen.

Vandaag begint ook de advent. De periode van de advent is een christelijk gebeuren van stil worden en verwachten, van voorbereiden en leven naar het kerstfeest toe. Kerstmis is voor christenen de herdenking van de geboorte van Jezus.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)