Select Page

Waarom deze jonge grootvader volgende zondag naar Brussel trekt

Waarom deze jonge grootvader volgende zondag naar Brussel trekt

Deurnenaar Luc Mariën zal volgende zaterdag meestappen in de klimaatmars in Brussel: “Iedereen die een beetje ogen, oren en hersens heeft, zal zichzelf na zondagavond onmogelijk recht in de spiegel kunnen bekijken als hij of zij niet naar deze betoging ging.”

Luc Mariën heeft enkele goede redenen om volgende zondag deel te nemen aan de klimaatmars in Brussel. Mariën: “Voor mijzelf zijn mijn eigen kleinkinderen mijn directe, grootste reden. De wereld waarin zij, en hun toekomstige (klein)kinderen, enzovoort, zullen moeten leven, zal als we niet genoeg doen tegen de klimaatopwarming, echt heel, heel moeilijk worden. Extreme regens, extreme hitte en droogte, onhoudbare migratietoestanden, de economie die helemaal kapseist, jongens lief toch.”

De geëngageerde grootvader heeft in zijn beroepsleven als econoom in Afrika en Zuid-Amerika gewoond en gewerkt. Hij gaat gedreven verder: “Ons landje behoort tot de meest welvarende ter wereld. Daarom is het zo nodig dat wij precies een voorbeeld stellen voor de rest van de wereld. Klimaatactivisme is bij uitstek wat wij hier nu kunnen doen voor de landen in het Zuiden. De recente overstromingen in Pakistan en Mozambique waren vreselijk en gruwelijk onrechtvaardig want de oorzaak ligt hier bij ons en niet bij hen.”

Mariën wil met een aantal Antwerpse grootouders extra aandacht vragen voor het openbaar vervoer. “Wij stappen op met een zelfgemaakte tram, als symbool voor de hoge nood aan een goed presterend openbaar vervoer als alternatief voor het energieverspillende individuele autogebruik.” aldus Luc Mariën.

Praktisch

Klimaatmars, 3 december 2023 om 13 u. Noordstation Brussel. Thema: “Want elke tiende van een graad telt”. De klimaatmars vraagt aandacht voor COP28, de conferentie over het klimaat, die vanaf morgen doorgaat in Dubai.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 90%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)