Select Page

Waar haalt Sinterklaas zijn chocolade? In Deurne!

Waar haalt Sinterklaas zijn chocolade? In Deurne!

Dat Sinterklaas zijn chocolade en marsepein bestelt in Deurne is groot nieuws. En hij heeft daarvoor twee adresjes.

De Sint gaat zichzelf voor zijn snoepgoed bevoorraden zowel in Deurne Noord als in Deurne Zuid. Gepokt en gemazeld door het leven, weet de heilige man waar hij moet zijn om de meest exquise chocolade en marsepein te vinden. In Deurne Noord gaat hij naar coöperatieve buurtwinkel RICO en in Deurne Zuid trekt hij naar buurderij Gitschotelhof.

Buurderij Gitschotelhof

Buurderij Gitschotelhof heeft een echte chocolatier: Seppe Van Dongen van ESVD. De jonge man heeft het ASS syndroom wat het voor hem niet altijd makkelijk maakt om zijn weg te vinden. Maar op de buurderij voelt hij zich thuis. En de buurderij is dan weer blij dat ook producenten als Seppe hun plek vinden. Chocolade maken is zijn passie. Speciaal voor het feest van de Grote Kindervriend maakt Seppe Sint en Piet figuurtjes, zowel in witte als in melkchocolade. Het hele proces, vanaf het maken van de chocolade tot het in de vorm gieten van de figuurtjes, gebeurt op ambachtelijke wijze. Daarnaast maakt Seppe ook nog pralines.  

Buurderij Gitschotelhof in basisschool Land van Nu, Boekenberglei 279 te Deurne-Zuid. Bestellen kan tot dinsdagnacht via www.boerenenburen.be > buurderij Gitschotelhof. Afhalen gebeurt op donderdag van 16.30 tot 18 uur in de school.

Buurtwinkel RICO

In de coöperatieve buurtwinkel RICO vind je nu ook marsepeinen kromme wortels en chocolade paardjes met een vulling op basis van marsepein en echte kromme wortels die anders verspild zouden worden. Ze worden gemaakt in Antwerpen door Rekub. Rekub maakt het hele jaar door pralines, cake en taart van groenten en fruit die normaal verspild zouden worden. Net als RICO is Rekub ook fan van lelijke of kromme groenten en fruit. En van sinterklaaslekkers waarmee we samen foodwaste tegengaan, en dat buitengewoon mooi en lekker is.

Naast deze kromme zoetigheden voorziet desembakkerij GROF, achteraan in de winkel ovenverse speculaas en pepernoten. Opgelet: eens je ervan proeft wil je niets anders meer!

En nog een leuk Sinterklaasidee: het boek “Alles verandert” van illustratrice Inge Bogaerts, een spiksplinternieuw prentenboek over de toestand van onze planeet. illustratrice Inge op woensdag 21 december te gast in RICO. Ze komt dan voorlezen uit het boek en nadien met alle kinderen de wereld herscheppen en hertekenen. Schrijf je (kind) in via info@ricolab.be.

Buurtwinkel RICO: Cogelsplein 26 te Deurne-Centrum. www.ricolab.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)