Select Page

Een cool koeltasje

Een cool koeltasje

De zomervakantie is begonnen, een tijd om het allemaal wat rustiger aan te doen. Behalve voor de boeren want op de velden groeien en bloeien de groenten dat het een lieve lust is. En koeien, schapen, varkens en kippen gaan niet met vakantie.

Daarom lanceren de buurderijen van Deurne een zomeractie. We vroegen aan de buurderijverantwoordelijke (BV) wat er staat te gebeuren. BV: “In de zomer zijn de meeste mensen wat relaxer. Een aantal verplichtingen vallen weg. Daarnaast is de zomer ook een periode van een heel divers aanbod aan groenten. Om de mensen aan te moedigen om naar de buurderij te gaan, bieden wij een zomerklantenkaart aan. Wie in de vakantieperiode vijf keren langskomt, krijgt een cool koeltasje.”

Nu we de verantwoordelijke toch aan de lijn hebben, willen we ook graag weten waarom de mensen naar de buurderij zouden moeten komen. Er zijn ondertussen al meerdere initiatieven die een gelijkaardige formule aanbieden, niet? BV: “Bij de buurderij bestel je op voorhand. Dat doe je online, op de website kan je op je gemak het aanbod zien en kiezen. Op deze manier weet de boer wat er is besteld en wat hij bijgevolg moet oogsten. Verser kan niet en hij zit niet met overschotten. Bestellen doe je zoveel of zo weinig als je zelf wil. Er is geen abonnementsformule of geen minimale aankoopverplichting.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Rain Shower
06:4720:37 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 10km/h WNW
Humidity: 62%
Pressure: 1019.3mbar
UV index: 0

(advertenties)