Select Page

Verlichte bootjes herdenken dierbare overledenen

Verlichte bootjes herdenken dierbare overledenen

Op de spiegelvijver van het Rivierenhof werden gisteravond honderden bootjes in het water gelaten. Met een verlicht bootje konden mensen iemand die ze hard missen terug in de herinnering halen.

Het was een feeëriek schouwspel aan de spiegelvijver tegenover kasteel Rivierenhof. Honderden bootjes dobberden op het water. De bootjes waren verlicht met een kaarsje en versierd met bloemblaadjes. Op het zeil kon je voor de persoon die je wilde herdenken een boodschap schrijven. Dan kon je met een beker soep of chocomelk naar muziek luisteren. Het evenement ‘Shine a light’ is ontstaan naar aanleiding van de moord op Julie Van Espen, drie jaar geleden. De jonge vrouw werd verkracht en vermoord. Nadat haar lichaam was teruggevonden, kwamen familie en vrienden samen in het Rivierenhof waar Julie graag vertoefde. Het initiatief wordt nu herhaald en opengetrokken naar iedereen die een dierbaar persoon heeft verloren.

Omdat Julie Van Espen zich inzette om van de wereld een betere plek te maken, konden mensen een vrijwillige bijdrage leveren voor een goed doel. Dat was gisteren de organisatie PUNT.vzw, een advies- en informatiecentrum voor seksueel grensoverschrijdend gedrag. Als slachtoffer kan je er terecht voor doorverwijzing, lotgenotencontact en workshops. PUNT.vzw geeft ook lezingen en vormingen op maat voor particulieren, scholen en bedrijven. Info: www.puntvzw.be Contact: info@puntvzw.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)