Select Page

Geen stress meer voor Kerstmis of nieuwjaar

Geen stress meer voor Kerstmis of nieuwjaar

Cadeaus die niet onmiddellijk achteraan op een schab in de rommelkast belanden. En eten en drinken van bij de boer of producent rechtstreeks op jouw bord.

We zijn in de laatste rechte lijn naar Kerstmis aanbeland. Dit feest, waarin vrede en samenhorigheid centraal staan, is ook een tijd van gezellig tafelen en pakjes geven. Buurderij Gitschotelhof wil helpen om van de Kerst een succes te maken. Buurderijverantwoordelijke Christel geeft meer uitleg: “Onze boeren leveren al het lekkers wat nodig is voor een heerlijke en eerlijke maaltijd. Maar we hebben ook verschillende producenten die geschenken aanbieden. Voor de gelegenheid hebben we zelfs enkele producenten die eenmalig komen, enkel deze week dus.”

Je kan de geschenken los kopen of gecombineerd in een mandje. Er is ‘food’ zoals koffie, honing, mosterd, mede, gin met saffraan, notenlikeur, oliën, bier, … En er is non-food zoals kaarsen en zeep. Of een combinatie: ’t Zwarthof heeft een assortiment gerookte en gedroogde vleeswaren op een prachtige handgemaakte keramiekschotel van Tine van Beezy Compagnie (beperkt aantal!). Ook de wereldwinkel doet mee.

Christel gaat verder: “Voor een feestmaaltijd levert deze week Pintafish gevulde krab en krabvlees en wilde zalm (duurzaam gevangen) . Herman Vissers heeft nu ook (diepgevroren) versneden halve kippen. En uiteraard zijn er nog onze ‘certitudes’ zoals ’t Zwarthof met heel smakelijk vlees of de Meirhoeve met een assortiment aan kazen. En Domaine du Chapitre zorgt voor de wijn. Zowel de witte wijn Solaris 2018 als de rode wijn Pinot Noir 2017 hebben een medaille gewonnen op de editie van beste wijnen van het VVS.”

www.boerenenburen.be > Buurderij Gitschotelhof. Bestellen kan tot dinsdagnacht. Afhalen op donderdag in WZC Gitschotelhof.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 21km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 0

(advertenties)