Select Page

Deurne krijgt twee kilometer fietsstraat

Deurne krijgt twee kilometer fietsstraat

District Deurne zal snel werk maken van de missing link op de Fietsostrade 107 Ranst – Antwerpen.

Op de Fietsostrade 107 Ranst – Antwerpen wordt het deel vanaf het Rondpunt van Wommelgem over Peter Benoitlaan – Nieuwe Donk – Vaartweg en Wouter Haecklaan fietsstraat. De provisoire oversteken op de Ruggeveldlaan en de Sterckxhoflei worden vanaf 2022 overbrugd. Op de kenmerkende rode kleur is het nog even wachten. De tijdelijke maatregelen zijn een voorbereiding op een structurele aanleg van deze fietsstraat zodat in deze coronatijden fietsers nu al meer ruimte krijgen.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) geeft meer uitleg: “Het district wil inzetten op de sensibilisering van alle weggebruikers in deze fietsstraat. Concreet zullen er informatiebordjes voor fietsers en automobilisten komen waarop vermeld staat dat de wagen een fietser niet mag voorbijsteken. Deze zomer wordt bovendien in de Ruimtevaartlaan markeringen op de rijbaan aangebracht in de vorm van een fiets met dubbelrichtingpijlen.”

Deurne werkt aan het Sterckshof aan een fietsoversteek zonder verkeerslichten. De Cornelissenlaan wordt eveneens een fietsstraat en wordt dan een logische fietsverbinding van en naar Antwerpen. Daarnaast zullen de komende maanden alle dubbelrichtingsfietspaden worden gemarkeerd met een onderbroken middellijn. Dan is het duidelijker waar fietsers in twee richtingen mogen rijden. De nieuwe fietsstraten zullen zoveel mogelijk op elkaar aansluiten en de verbinding maken met bestaande fietsroutes.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)