Select Page

Bewoners zetten zelf bloembakken als snelheidsremmende maatregel

Bewoners zetten zelf bloembakken als snelheidsremmende maatregel

In de Vosstraat raken drie districten elkaar: Berchem, Borgerhout en Deurne. De straat ligt in een zone 30, maar de meeste chauffeurs rijden sneller.

Twee jaar geleden gebeurde in de straat een ongeval met twee doden. Het stadsbestuur beloofde ‘verkeer remmende maatregelen’. Tot op vandaag is daar niets van in huis gekomen. De bewoners van de Vosstraat zijn het wachten dan ook beu. Daarom plaatste deze ochtend een twintigtal actievoerders zelf bloembakken op de rijbaan en deelden strooibriefjes uit aan de chauffeurs. Met deze actie wilden de bewoners aan de beleidsmakers aantonen dat bloembakken snelle, efficiënte en goedkope middelen zijn om de snelheid in een straat af te remmen.

Buurtbewoner Eddy Crockaert geeft nog wat uitleg: “De stad wil verkeerskussens financieren. Wij betreuren echter dat het stadsbestuur blijft zweren bij verkeersdrempels. Want dan zouden er eerst nog werkzaamheden moeten worden uitgevoerd aan de nutsvoorzieningen. Waardoor alles al twee jaar op de lange baan wordt geschoven. Vandaar ons voorstel om bloembakken te plaatsen.”

Bovendien zijn de bewoners van de straat geen vragende partij voor die drempels. Eddy Crockaert vertelt waarom: “De stad spreekt over 11 drempels, dat is dan een drempel om de 90 meter. Waardoor auto’s gaan afremmen en weer optrekken. Dat zorgt voor lawaai, meer uitstoot van schadelijke gassen en meer trillingen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)