Select Page

Verkeerskussens op de Sterckshoflei

Verkeerskussens op de Sterckshoflei

Op de Sterckshoflei, aan het zebrapad aan parking zuid van het Rivierenhof – aan de brug van de E34/313 – worden er vanaf morgen, maandag 9 november tot en met 7 december twee verkeerskussens geplaatst. Dit om een veilige oversteek voor voetgangers en fietsers te creëren en de snelheid van gemotoriseerd verkeer af te remmen.

Districtsburgermeester Tjerk Sekeris (N-VA) motiveert de ingreep: “Het  zebrapad op dit kruispunt wordt veel gebruikt door joggers, wandelaars en fietsers. Onderzoek heeft uitgewezen dat automobilisten niet stoppen en veel te snel rijden. Nu worden auto’s gedwongen om 30 km/uur te rijden en vertragen ze ten minste voor het zebrapad.”

De districtsburgemeester wijst erop dat district Deurne elk jaar voor €320.000 in verkeersveiligheid investeert. De stad legt via de Stedelijke Staten-Generaal voor Verkeersveiligheid nog eens zo’n bedrag bovenop. Sekeris: “Er komt na verloop van tijd een evaluatie met mogelijkheid tot bijsturing.”

Praktisch:

De werkzaamheden verlopen in twee fases:

  • Fase 1: van 9 tot 22 november: plaatsen verkeerskussen in de rijrichting van zuid naar noord (inclusief uithardingsperiode).
  • Fase 2: van 23 november tot 7 december: plaatsen verkeerskussen in de rijrichting van noord naar zuid (inclusief uithardingsperiode).

Tijdens de werken:

  • zijn er tijdelijke verkeerslichten voor de oversteek van de zwakke weggebruiker
  • kan gemotoriseerd verkeer beurtelings langs en blijft verkeer in beide richtingen mogelijk
  • schuift de bushalte van De Lijn tijdelijk op naar de brug (richting het zuiden)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:4520:38 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 14km/h SW
Humidity: 79%
Pressure: 1013.21mbar
UV index: 0

(advertenties)