Select Page

Veelkleurige kunstinstallatie voor Herentalsebaan

Veelkleurige kunstinstallatie voor Herentalsebaan

Op de Herentalsebaan werd zaterdag een kunstinstallatie in het winkelgedeelte van de straat ingehuldigd. Als sluitstuk van de recente heraanleg zetten stad, district en handelaars zowel het diverse karakter van de winkelstraat als de veelzijdigheid van de buurt in de kijker.

Kunstenaar Maarten Schaubroeck liet zich inspireren door de diversiteit en de kleuren die hij zag in de straat. Hij vertaalde dit in stalen constructies en muurschilderingen. De muurschilderingen bestaan uit tientallen gekleurde vlakken. Ze staan voor de veelzijdigheid van de buurt en benadrukken het feit dat iedereen er welkom is. De kunstinstallatie als geheel straalt vrolijkheid, creativiteit, diversiteit, eenheid, dynamiek, kleur en kracht uit.

De constructies bevinden zich op de parkings De Keteleer en Elite en werden uitgevoerd in gegalvaniseerd staal dat nadien een kleurlak kreeg. Daardoor zijn ze sterk, duurzaam en weersbestendig. De gekleurde vlakken kunnen ook worden gebruikt in verdere communicatie over de winkelstraat.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA): “De Herentalsebaan is het economische hart van Deurne-Zuid. Sinds de heraanleg is de leegstand er met 30% gedaald. Er zijn nieuwe handelszaken bijgekomen, waardoor het aanbod op vlak van horeca, persoonsverzorging en voeding is gestegen.” Ernst Greeve, voorzitter stuurgroep Herentalsebaan voegt er aan toe: “De kunstwerken vormen de kers op de taart van de heraanleg en verbeelden op een toepasselijke manier de kracht van de Herentalsebaan als winkelhart van Deurne-Zuid.”

 Foto: inhuldiging kunstwerk

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h S
Humidity: 80%
Pressure: 1008.81mbar
UV index: 0

(advertenties)