Select Page

Deurne heeft een klimaatstraat

Deurne heeft een klimaatstraat

Het einde van de werkzaamheden in de Frans Van Heymbeecklaan zijn in zicht. De straat kreeg een ‘make over’ tot klimaatstraat waarbij ze groener, blauwer en toekomstbestendiger werd gemaakt. Twee weken geleden zaten de aannemer en de opdrachtgevers, met name het District Deurne, de Stad Antwerpen en de vzw GruunRant, samen voor de ‘oplevering’ van de straat.

Het oorspronkelijke plan werd doorkruist door de agenda van Rio-link die over twee jaar de hele straat zou openbreken om een gescheiden riolering aan te leggen. Paul Lermytte, coördinator van GruunRant, geeft meer uitleg: “De keuze was dan om ofwel te wachten op Rio-link, maar dan zou de subsidies die vzw GruunRant kon inbrengen verloren gaan. Ofwel nu al doen wat kan, waarbij niks moet worden afgebroken voor de werkzaamheden van Rio-link. Daarom werd samen met de buren een nieuw plan opgesteld waarin al zoveel mogelijk kon worden gedaan.  We gaan ook geen bomen planten, die we over twee jaar terug moeten uitdoen.”

Op de werfvergadering werd afgesproken dat de aannemer nog enkele karweitjes zou afwerken. Gisteren werd dan een ‘wilde bloemen’ mengsel gezaaid. De plantvakken zijn afgebakend met rood-witte linten om te voorkomen dat ze zouden worden gebruikt voor andere doeleinden. Als het groen is opgeschoten, zullen mensen geen klachten meer over vuile voeten hebben. Paul Lermytte voegt er nog aan toe: “De klachten over hondendrollen kunnen wij niet oplossen, dat moeten de hondeneigenaars doen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain Shower
06:3720:45 CEST
Feels like: 4°C
Wind: 23km/h WSW
Humidity: 90%
Pressure: 1011.85mbar
UV index: 0

(advertenties)