Select Page

Afscheid van een verdienstelijke en geëngageerde vrouw

Afscheid van een verdienstelijke en geëngageerde vrouw

In de kerk van Lodewijk van Montfort werd in alle intimiteit afscheid genomen van Ann Boyens-Pruym. Priester Fred Sels leidde de dienst en noemde de overledene: “een buitengewoon verdienstelijke en geëngageerde vrouw, zowel in jeugdhuis Sorm, in parochie Sint Jozef als in de buurt Vliegveld.”

De betekenis van Ann Boyens-Pruym werd samengevat tijdens de afscheidsviering: “Ann was een energieke, drijvende kracht, onderlegd en met een ruime én kritische kijk. Ze bleef niet aan de kant staan maar ze smeet zich en ging er voor. Dat gold niet alleen voor de praktische kant van de zaak. Zij vond het ook belangrijk om een gedegen kennis te hebben. Cursussen, voordrachten, boeken en artikels, vormden haar ruime en veelzijdige blik op religie en voedden haar geloof. Vanuit haar engagement als christen gelovige zette zij zich in binnen jeugdtehuis Sorm, kerkfabriek, parochieraad en begeleidde ze jarenlang bezinningsdagen.”

“Van in haar jeugd werd politiek een tweede belangrijke rode draad, mede door de oorlogsbelevingen van mensen als wijlen haar echtgenoot Ward Boyens en van een vriend des huizes.  Zij had een duidelijke visie en gaf haar mening onverbloemd. (…) Een derde rode draad was die van haar sociale betrokkenheid: ze heeft veel tijd en energie besteed aan jeugdhuis Sorm, maar er was ook zorgcentrum voor volwassenen met een verstandelijke beperking Siddartha en de vele mensen die ze tegenkwam op haar levenspad. Zij interesseerde zich echt in mensen.” Ann Boyens-Pruym werd 86 jaar.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)