Select Page

Vuilnisbakken in brand gezet

Vuilnisbakken in brand gezet

Minstens twee vuilnisbakken in Park Groot Schijn zijn vernield. Het gaat om vuilnisbakken van het type Bigbelly. Ze werden in brand gestoken.

Een vuilnisbak  aan de jeugdlokalen en het skatepark en een andere aan het hoofdpad ter hoogte van Sportoase zijn vernield door vuur. Waarschijnlijk zijn ze in brand gestoken door vandalen. De bakken, van het type Bigbelly, zijn zelfpersende afvalbakken. Door een ingebouwd perssysteem kan er meer vuilnis in de bak, tot vijf maal meer dan in een gewone vuilnisbak. Dankzij een bovenop geïnstalleerd zonnepaneel wekt de Bigbelly haar eigen energie op om het perssysteem te activeren. Door het samendrukken van de inhoud zijn minder ledigingen nodig. Omdat er ook een muziekje weerklinkt als een wandelaar de vuilnisbak gebruikt, blijkt het zwerfvuil te minderen. De afvalbak geeft een sein als hij vol is.

Aan een Bigbelly hangt wel een stevig prijskaartje. Even rondstruinen op het internet leert dat dit type van vuilnisbak ongeveer 8000 euro kost. Wat een zinloze daad van vandalisme is, kost ook nog eens veel geld aan de gemeenschap.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h ESE
Humidity: 91%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)