Select Page

Een tunnel voor Deurne

Een tunnel voor Deurne

Aan de rand van het Rivierenhof, ter hoogte van parking West en naast het Cogelsplein, waren de voorbije dagen werklieden bezig met het boren in de ondergrond. Nathalie Duerinck, projectcommunicator van Lantis vertelt waarom.

Duerinckx: “Ter hoogte van de parking aan het Rivierenhof komt er een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel. Deze zal aansluiting geven op het bestaande Ringfietspad en de Parkweg. De nieuwe tunnel vervangt de bestaande ondergrondse kruising. Die komt namelijk tijdens de Oosterweelwerken aan de Ring in de werfzone te liggen. Om de ondergrondse verbinding te kunnen blijven garanderen tijdens Oosterweel, wordt de nieuwe tunnel op voorhand gebouwd. De werken hiervoor zouden opstarten in de loop van 2021, maar de tunnel dient eerst nog vergund te worden. De omgevingsvergunningsaanvraag voor het project wordt normaal gezien eind deze maand of begin december ingediend. De boringen dienden trouwens om peilbuizen te plaatsen. Daarmee wordt het grondwater gemeten ter hoogte van de zone waar de werken zullen plaatsvinden.”

Lantis staat voor ‘Leefbaar Antwerpen door Innovatie en Samenwerken’. Lantis is de nieuwe naam voor de vroegere Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel nv.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)