Select Page

Met een hoogtewerker op bezoek in het woonzorgcentrum

Met een hoogtewerker op bezoek in het woonzorgcentrum

In woonzorgcentrum Koala konden familieleden van bewoners gisteren en vandaag op bezoek met een hoogtewerker.

Niks dan glunderende gezichten, zij het wel met een mondmasker ervoor, aan woonzorgcentrum Koala op de Bisschoppenhoflaan. Familieleden van bewoners konden met een hoogtewerker tot bij het raam van hun oudjes om nog eens een echt gesprekje te voeren. Ze mochten per twee in de korf van de hoogtewerker en kregen een kwartiertje om wat te praten met elkaar. En dat deed deugd, dat bleek uit de reacties als de bezoekers weer op de begane grond stonden. Een vrouw die net even met haar moeder had gesproken, zei: “Wij komen anders drie keer per week op bezoek. We missen dat fysieke contact dus wel. Fantastisch om dit te doen. Het enige wat we misten was knuffelen maar dat komt nog wel.”

Ook directeur Ann Lommelen bevestigde dat het er soms emotioneel aan toe ging: “Er zijn heel veel traantjes weggepinkt.” De hoogtewerker kwam van het Kontichs bedrijf Group F, dat hoogtewerkers verhuurt. Maar sinds de coronacrisis staat een groot deel van de vloot werkloos te wachten op betere tijden. Operationeel directeur Tristan Van den Bosch: “Ik kwam hier op een dag voorbij gereden en zag mensen vanop de straat naar hun familie boven staan wuiven. En dat bracht mij op een idee.”

(foto: vrtnws)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)