Select Page

Kilomeet sluit de deuren en maakt plaats voor Eurodagen

Kilomeet sluit de deuren en maakt plaats voor Eurodagen

Vandaag, na acht jaar open te zijn geweest, sluit de overstockwinkel ‘De Kilomeet’ van Kringwinkel Antwerpen vzw de deuren. Kringwinkel Antwerpen wil meer inzetten op de kringwinkels.

Sinds mei 2017 konden klanten in de Kilomeet op de Bisschoppenhoflaan in Deurne tweedehandsspullen aan de kilo of de meter kopen. Daar komt nu een einde aan en daar zijn meerdere redenen voor. Het huurcontract loopt op het einde van dit jaar ten einde. Ook maakt de vzw Kringwinkel Antwerpen de keuze om vanuit een marketingobjectief meer in te zetten op het merk kringwinkel. Daarnaast is er ook een ethisch aspect verbonden aan de sluiting. “Als milieu organisatie vinden we het belangrijk dat spullen zoveel mogelijk lokaal hergebruikt worden. In kringwinkels hebben we daar meer transparantie over dan in De Kilomeet, vandaar dat de focus op Kringwinkels een logische beslissing was.” vertelt Louise Vrints van vzw Kringwinkel Antwerpen.

De organisatie heeft wel een nieuw concept gelanceerd.  Louise Vrints licht toe: “In juli werden de Eurodagen geïntroduceerd.  Elke laatste volledige week van de maand kunnen koopjesjagers in de Kringwinkels op zoek gaan naar textiel voor slechts één euro per stuk. Het plan is om op termijn de Eurodagen ook uit te bereiden naar andere productcategorieën zodat het een volwaardige koopjeshoek kan worden. Op die manier kan het cliënteel van De Kilomeet terecht in de verschillende kringwinkels in en rond Antwerpen. Het personeel van de Kilomeet wordt elders ingezet.

Kringwinkel Deurne, Vosstraat 305, Deurne Zuid

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 3km/h NE
Humidity: 87%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)