Select Page

Paddenstoelbedrijfje stopt ermee

Paddenstoelbedrijfje stopt ermee

Twee jaar geleden begonnen enkele vrienden in een garage in Deurne paddenstoelen te kweken. Gisteren namen ze met een afscheidsdrink afscheid van hun klanten.

“Ik besefte twee jaren geleden dat het niet makkelijk zou zijn. Maar ik merkte ook dat er nood is aan een systemische verandering rond voedselproductie.” vertelt initiatiefnemer Joachim Sohie. Hun aanvoelen werd bevestigd want het initiatief dat de naam ‘Pad en Stoel’ kreeg, werd van alle kanten omarmd. De populariteit was altijd zeer hoog en succes leek gegarandeerd. Maar het liep anders. Sohie: “Wij hebben de voorbije twee jaren veel liefde, zweet en tranen in dit project gestoken. We behaalden successen, dat wel, maar we kregen ook een aantal tegenslagen te verwerken. Waardoor de rendabiliteit van het project uitbleef. De leningen raakten traag afbetaald, en we keerden zelfs geen lonen uit voor het werk dat door verschillende mensen werd geleverd. Strategieën werden uitgedokterd, financiële plannen opgesteld en er werd veel geëxperimenteerd met mogelijkheden. Maar zelfs dan toonden de meest realistische best-case-scenario’s maar een lage economische rendabiliteit.”

Pad en Stoel zoals het nu is, houdt dus op te bestaan. Vele klanten kwamen gisteravond persoonlijk afgezakt om Joachim, Zjef, Els en Isabel te bedanken. En om toch nog even te kijken of er echt geen doorstart mogelijk is. Sohie aarzelt: “Dan hebben we in de eerste plaats een nieuwe investering nodig en moeten we een grotere ruimte vinden.”

Foto onder: Joachim Sohie bij zijn paddenstoelen

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)